top of page

K I R J A T  • B O O K S

Hevosen käytännön anatomia

Toimittaja Sanna Ihasalo

Kustantaja Suomen Hevosurheilulehti Oy

Sivumäärä 212 s, kierresidottu

Kuvitus Sara Keskitalo

Valokuvat Anu Leppänen

Hevosen käytännön anatomia -teos on suunnattu hevosalan opetuskäyttöön, ravi- ja ratsastusurheilun ammattilaisille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille. Teos keskittyy urheilukäytössä olevan hevosen fysiologiaan ja liikkumiseen sekä ongelmien ennaltaehkäisyyn.

 

Havainnollisten kuvien ja asiantuntijoiden analyysien avulla sivuilla käydään läpi hevosen luusto, ligamentit, jänteet ja lihaksisto pintalihaksineen ja syvine lihaksineen. Lisäksi kirjassa käsitellään muun muassa hevosen venyttelyä, liikkuvuuden testausta, biomekaniikkaa, hevosen rakennetta ja varusteiden sopivuutta. Hevoshierojille teos toimii oivana apuna käytännön työtehtävissä.

”Tallien arjessa on ollut suuri tarve tällaiselle teokselle. Olen pyrkinyt kokoamaan yhteen selkeän paketin hyödyllistä tietoa, mikä aiheesta on ollut aiemmin hajallaan ja vieraskielisenä”, kirjan toimittanut hevostalouden opettaja ja hevoshieroja Sanna Ihasalo kertoo.

TILAA täältä https://www.hevosurheilukauppa.fi/tuote/hevosen-kaytannon-anatomia/

Hevosen käytännön anatomia KANSI PAIN
Sumu Sireeni - Suomen rakastetuin aasi
Kirsi Haapamatti

Julkkisaasin tarina koskettaa ja antaa tietoa tallielämästä. Romaniasta pelastetusta aasista on sukeutunut someilmiö. Kirja avaa vetävästi pitkäkorvaisen supertähden arkea kirkkonummelaisella ravitallilla. Mukana on myös yleistä tietoa aaseista ja niiden käyttäytymisestä. Sumu Sireeni opettaa, etteivät aasit ole tyhmiä vaan itsenäisiä, nokkelia ja arvokkaita kavioeläimiä.

 

Tämä projekti oli mielenkiintoinen! Ystäväni Kaisa ja Ville Toivosen aasit Sumu Sireeni ja Chila veivät kuvaajan ihan uusiin seikkailuihin. Milloin vierailtiin televisiossa ja milloin kirjakaupassa. Seurailin sympaattisten aasien elämää yhden kesän laitumella kameran kanssa ja opin paljon aasien elämästä. ISBN: 9789511320425

 

Kirjan voi ostaa täältä: Otava / Sumu Sireeni

Sumu Sireeni is a book about a donkey called Sumu Sireeni, who is very much beloved by everybody!

sumu_kansi.jpg
Sumu Kirjakaupassa Espalla.jpg
Maarun villapaidat - Inarista islantilaisittain 1 ja 2
Maaru Moilanen

Maarun Villapaidat - Inarista islantilaisittain sisältää ohjeita islantilaistyylisten neuleiden tekemiseen. Ohjeissa yhdistyvät islantilaiset neulomisperinteet ja Lapin pohjoinen luonto.

Nämä kirjat ovat Inarista kotoisin olevan, nykyään Islannissa asuvan ystäväni omakustanne. Kuvasin kirjaan joitain malleja ja tein puhtaaksi kaaviot sekä taitoin kirjan. 

 

Kirjasta on ilmestynyt myös kolmas teos, joka sisältää näissä kirjoissa olevat ohjeet sekä uusia ohjeita. Kirjan Islannin villaneuleet voi tilata täältä https://www.readme.fi/kirja/islannin-villaneuleet/

Maarukansi.jpg
Näyttökuva 2021-4-6 kello 15.43.40.png
Suuri suomalainen ratsastuskirja
Jutta Koivula ja Marko Björs

Suuressa suomalaisessa ratsastuskirjassa kerrotaan suomalaisen ratsastusurheilun nykytilasta ja historiasta, esitellään lajin suomalaisia huippunimiä sekä annetaan harrastajalle hyviä vinkkejä oman taidon syventämiseen ja lajissa kehittymiseen. Painopiste on ratsastuksen olympialajeissa sekä valjakkoajossa. Kirjan voi ostaa täältä: Adlibris / Suuri suomalainen ratsastuskirja

 

Tämän kirjan tekemiseen osallistuin kuvaamalla osan artikkeleista.

SSR.jpg
Kirja Ratsastus.jpg
bottom of page